Over de bib

Bibliotheek Middelkerke: een plek vol gezelligheid, kennis en inspiratie

Je kan in de bibliotheek van Middelkerke terecht om boeken, e-boeken, cd’s, dvd’s en games te lenen. Met meer dan 22000 romans, 16000 informatieve boeken, 6000 strips, 8000 cd’s, 4000 dvd’s en 100 games in haar collectie biedt de bibliotheek een ruim en gevarieerd aanbod. Iedereen is er welkom om te grasduinen tussen de rekken, ter plekke te luisteren naar muziek, de krant of een tijdschrift te lezen in onze knusse zetels, van de zon te genieten op het leesterras...

Rekken in de bib met nonfictieboeken

De bibliotheek is echter meer dan een huis vol boeken, cd’s, dvd’s en games. Je kunt er met al je vragen terecht. Of je nu op zoek bent naar een goede roman, een nummer voor je openingsdans, een gedicht voor je liefje… Of als je wil weten wat je kan klaarmaken op je kot, hoe je veilig op internet kan, welke kleren je moet aantrekken op je sollicitatiegesprek, hoe je aan je kind uitlegt dat oma ziek is, op welke manieren je je Nederlands kunt oefenen… Ons team van informatiespecialisten staat steeds voor je klaar om je te helpen zoeken naar de gepaste informatie die jou een antwoord geeft op je vraag.

Klant stelt vraag aan baluie

De bib zet zich bovendien actief in op mediawijsheid en digitale geletterdheid. Met diverse computercursussen en workshops, maar ook via individuele begeleiding door onze medewerkers en computerbuddies willen we jong en oud wegwijs maken in de digitale wereld. Een wereld die voor iedereen toegankelijk is via één van onze publiekscomputers of met je eigen toestel via ons draadloos wifi-netwerk.

Tijdschriftenrek en internet

Bibliotheek Middelkerke is een bruisende plek waar je mensen kunt ontmoetenkennis en inspiratie kan opdoen en even kunt ontsnappen aan de dagelijkse rush. Je vindt er rust en ontspanning, maar bij tijden ook heel wat bedrijvigheid. Activiteiten als Luistervinken, Het leven zoals het was, vertel- en poppentheater, digitale week, jeugdboekenweek, bibliotheekweek… brengen het hele jaar door leven in de brouwerij. 

Balie van de bib

Je kan ook terecht in onze trefpunten Westende en Leffinge voor een kopje koffie, een babbel, de krant en het internet.