Middelkerke @ Internet

In een groeiende digitale wereld is mee zijn met de laatste evoluties geen overbodige luxe. Onder de noemer 'Middelkerke @ Internet' organiseert de bib een reeks laagdrempelige lesmodules voor inwoners van Middelkerke.

Basiscursus computer: in een basiscursus leer je de eerste stappen op de computer en op internet te zetten.

Basis Smartphone: in een basis leer je de eerste stappen op de smartphone.

Diverse workshops rond populaire computertoepassingen en nieuwe media, voor wie de basisvaardigheden beheerst.

Soorten cursussen

Inschrijven kan enkel ter plaatse in de bibliotheek. 

Basiscursus PC 

  • 26,28 september + 3,5,10,12 oktober

Overwin je knoppenangst en raak vertrouwt met de computer tijdens deze basiscursus!   Leer werken met de muis, ontdek de mogelijkheden van het toetsenbord en maak kennis met een desktop of laptop met Windows 10.

Komen verder aan bod: bureaublad, vensters, bestanden en mappen, ook een kort briefje typen met Wordpad steekt in het programma.

Bij deze cursus hoort een uitgebreide syllabus (cursus boekje) met overzichtelijke en duidelijke afbeeldingen van wat aan bod komt. Gemakkelijk en praktisch zodat je alvast thuis of tijdens de oefensessie’s verder kunt oefenen en experimenteren. Dit boekje, zonder aankoopverplichting, kost €5

Basiscursus smartphone

  • 19+21 september

In twee lessen tijd leer je de basis van je Android smartphone: navigeren, berichtjes zenden, een app installeren, foto’s maken en bekijken.

Wegwijs in de overheid

  • 17 + 19 oktober

Je belastingen invullen, een uitnodiging voor een vaccin, een paspoort aanvragen. Heel wat overheidsadministratie verloopt nu digitaal. Eigenlijk wel handig, want dan moet je je niet altijd verplaatsen.  Met je identiteitskaart in de hand leer je met belangrijke websites van de
overheid werken.

Online bankieren

  • 24 oktober of 26 oktober

Papieren overschrijvingen zijn helemaal verleden tijd. In één lesmoment leer je hoe je veilig kunt bankieren met de computer. Je werkt in een veilige lesomgeving en niet met je eigen bank.

-------------------------

Nood aan meer ?

Onze collega's van digibanken helpen ook verder! Inschrijven kan op dinsdag van 13u tot 17u in het welzijnshuis of vrijdag tussen 14u en 17u in buurthuis Westende bij een digibuddy.

Gezondheidsapps

21 en 28 september, 5 oktober 2023

13u30 – 16u30

LDC De Stille Meers

Sluisvaartstraat 17, 8430 Middelkerke 

 

Digitaal bankieren

12, 19 en 26 oktober 2023

13u30 – 16u30

LDC De Stille Meers

Sluisvaartstraat 17, 8430 Middelkerke 

 

Internet voor beginners

9, 16, 23 en 30 november, 7 en 14 december

LDC De Stille Meers

Sluisvaartstraat 17, 8430 Middelkerke 

 

Phishing

28 september en 5 oktober 2023

13u30 – 16u30 

Phishing herkennen en correct reageren Module bestaat uit 2 workshops van 3u, gepland in 2 opeenvolgende (school)weken Workshop 1 moet gevolgd worden om workshop 2 te kunnen volgen. Verdere interesse wordt binnen deze workshops afgetoetst voor eventuele vervolgsessie. Cursisten brengen smartphone en/of laptop mee.

Trefpunt ‘De Kilt’

Henri Jasparlaan 29, 8434 Middelkerke

 

Itsme, mypension, myminfin

11 december 2023

9u30 – 12u30

Met de itsme-app kan je makkelijk inloggen op allerlei beveiligde websites. 1 app en 1 code, in alle rust en veiligheid. Meer en meer instanties werken samen met de itsme®-app. Vele banken, maar ook overheidsinstanties zoals mypension, myminfin,...We installeren en gebruiken de app samen. Breng je Smartphone mee. Als je een laptop hebt, mag je die meebrengen maar het is niet noodzakelijk. Vergeet het 'bakje' van de bank niet en neem uit voorzorg ook je identiteitskaart en bijhorende pincode mee.  

Welzijnshuis/LDC De Stille Meers

Sluisvaartstraat 17, 8430 Middelkerke