Internet in de bib

Zowel inwoners als bezoekers kunnen in de gemeentelijke bibliotheek gratis gebruik maken van internet. Alle wettig gebruik van internet wordt toegestaan: surfen, chatten, e-mail, downloaden, spelletjes, muziek beluisteren, film kijken... Dit kan in de hoofdbibliotheek en in de trefpunten van Leffinge en Westende.

Werkwijze

 Wifi-netwerk

Wifi is volledig gratis met je eigen tablet, laptop, smartphone... Er is geen code of paswoord nodig, je moet wel akkoord gaan met onze gebruiksvoorwaarden. Het gebruik is onbeperkt tijdens de openingsuren.

 

De bibcomputers

Om gebruik te maken van de pc’s in de bibliotheek moet je lid zijn. Elke lener kan per dag maximum 2 uur gebruik maken van de computers. De 2 uur kunnen in één aaneensluitende sessie opgenomen worden of verdeeld worden over verschillende sessies.

Is er een computer vrij, dan mag je gewoon plaatsnemen en inloggen. Wil je echter zeker zijn van een plaatsje, boek dan een reservatie.

Printen

Op de bibcomputers kan je documenten afdrukken. Ook een document van je usb-stick uitprinten is mogelijk. Je betaalt € 0,10 per pagina.

Printen vanop een eigen apparaat kan niet.

 

Kostprijs 

Gratis

Lidmaatschap verplicht: gratis tot 18 jaar, € 2,5 voor volwassenen