Het leven zoals het was

Met ‘Het leven zoals het was’ duiken we zes vrijdagen in het jaar de geschiedenis in. In samenwerking met de lokale personen en verenigingen organiseert de bib verschillende praatsessies over het leven van vroeger in Middelkerke. We maken het gezellig met een kop koffie en een versnapering. Iedereen, jong en oud, is welkom om mee te praten of te luisteren.

Met ‘Het leven zoals het was’ duiken we zes vrijdagen in het jaar de geschiedenis in. In samenwerking met de lokale Heemkring Graningate organiseert de bib verschillende praatsessies over het leven van vroeger in Middelkerke. Tijdens elke sessie staat een thema centraal, vb.: mijn eerste tv, mijn eerste auto, eten en gaan eten, het schoolleven…

Mensen worden uitgenodigd om foto's van vroeger te bekijken en herinneringen op te halen, emoties te delen en daarover te praten. Door te ontdekken wat er in het collectieve geheugen van de aanwezigen zit, wordt er een stukje geschiedenis gereconstrueerd.

We maken het gezellig met een kop koffie en een versnapering. Iedereen, jong en oud, is welkom om mee te praten of te luisteren.