Livre Néerlandais

Drie vrouwen

Lisa Taddeo (auteur), Dennis Keesmaat (traducteur)

Drie vrouwen

Lisa Taddeo (auteur), Dennis Keesmaat (traducteur)
Lisa Taddeo volgde acht jaar lang drie Amerikaanse vrouwen om hun verlangens en begeerte te onthullen. Drie vrouwen is een boek waarin de vrouwelijke begeerte in al haar heftigheid en schoonheid wordt neergezet.
Sujet supplémentaire
4 sterren (Standaard der Letteren)
Titre
Drie vrouwen
Auteur
Lisa Taddeo
Traducteur
Dennis Keesmaat
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Three women
Éditeur
Amsterdam: Nijgh en Van Ditmar, 2019
317 p.
ISBN
9789038807195 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Commentaires

Het ongemakkelijke seksleven van vrouwen

De Amerikaanse auteur Lisa Taddeo volgde het seksleven van drie vrouwen van nabij, om 'fundamentele waarheden' te vertellen over vrouwen en verlangen. Nogal pretentieus.

In interviews vertelt de Amerikaanse auteur Lisa Taddeo dat een redacteur van Simon & Schuster destijds met de suggestie kwam. Of ze een non-fictieboek wilde maken à la Gay Talese's klassieker The Neighbor's Wife uit 1981, waarin hij het liefdesleven van gewone Amerikanen beschreef. Taddeo zegde toe, maar besloot zich te concentreren op het vrouwelijk perspectief. Liefst acht jaar lang volgde ze drie Amerikaanse vrouwen - op embedded-achtige wijze.

Het resultaat, Drie vrouwen, werd ruimschoots voor verschijning al luidkeels geprezen door schrijvers als Dave Eggers ('Ik kan me geen scenario voorstellen waarin dit niet een van de belangrijkste en meest besproken boeken van dit jaar zal worden'). Zelf schrijft Taddeo: 'Ik ben ervan overtuigd dat deze geschiedenissen fundamentele waarheden vertellen over vrouwen en verlangen.'

Dat is nogal een pretentie, zeker als je bedenkt dat de drie min of meer toevallig in het boek zijn terehtgekomen. Doorslaggevend was hu…Lire la suite