Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

FundelsTegenCorona.jpg

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels. Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 boekjes cadeau om de kinderen zoet te houden tot de paasvakantie. 

  1. Download de Fundels-app
  2. Kies voor geen login
  3. De 15 gratis boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’ en zijn beschikbaar tot 3 april.

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen. Tot de paasvakantie stellen we het archief open voor alle bibleden.

Doorzoek het krantenarchief

Theater in je huiskamer

Ballet in je huiskamer? Of misschien wil je wegdromen bij een theatervoorstelling? En met de" De Tuin van de Walvis van De Maan" kunnen jouw kinderen online genieten van de prachtige vertelling van Toon Tellegen.
Podium aan huis is een schitterend initiatief van Cultuurconnect en verschillende cultuurhuizen en gezelschappen.

Ontdek nu podium aan huis!

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.

Onderaan vind je 3 opties: Lezen, kijken en luisteren. Veel plezier!