Daisy Luister boeken

Daisy is de benaming van een bepaald type luisterboek op cd-rom of online, bedoeld voor personen met een leesbeperking. Het boek is ingelezen door vrijwilligers, soms door de auteur zelf.

Daisy luisterboek logo

Daisy-online : online luisterboeken

Daisy-boeken zijn luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Je kan de voorleessnelheid bepalen, bladeren door het luisterboek en nog veel meer! Via jouw bibliotheek kan je eenvoudig en snel meer dan 25.000 online Daisy-boeken van Luisterpunt lezen, helemaal gratis!

Voorwaarden

Je moet lid zijn van de bib om hiervan gebruik te maken. Lid worden in de bib is gratis tot 18 jaar, volwassenen betalen € 2,5 per jaar.

Hoe aanvragen

  1. Ga naar de infobalie, de bibliotheekmedewerker schrijft je in voor Daisy-online.
  2. Je krijgt een nieuw lenersnummer mee naar huis. Daarmee log je in in de anderslezen-app en op Mijn Luisterpunt (https://mijn.luisterpuntbibliotheek.be). Je geboortedatum is je wachtwoord.
  3. Klik in Mijn Luisterpunt op ‘Nieuwe opzoeking’ en zet tot maximaal 5 Daisy-boeken tegelijk op je boekenplank. De bibliotheekmedewerker kan dit ook voor jou doen.
  4. Lezen maar! Je kan de Daisy-online-boeken op je smartphone of tablet lezen met de gratis anderslezen-app. Geen smartphone of tablet? Lees je Daisy-boeken op je computer met de anderslezen-webspeler of de speciale Daisy-software AMIS.

 

Wat meebrengen

Indien je nog geen lid bent, breng je de identiteitskaart mee.