Boek
Nederlands

Zuhal : een beetje rebelsheid kan de wereld veranderen

Zuhal Demir (auteur)
+1
Zuhal : een beetje rebelsheid kan de wereld veranderen
×
Zuhal : een beetje rebelsheid kan de wereld veranderen Zuhal : een beetje rebelsheid kan de wereld veranderen

Zuhal : een beetje rebelsheid kan de wereld veranderen

Wie A zegt, moet ook A dóén: dat is het levensmotto van Vlaams minister Zuhal Demir.
In dit boek geeft mijnwerkersdochter Zuhal voor het eerst een inkijk in haar moeilijke jeugd en het begin van haar politieke carrière. Hoe ze zich een weg baande van de cité in Waterschei naar de toppolitiek in Brussel. Ze geeft daarbij een blik op hoe het er in de politiek echt aan toe gaat. Spoiler alert:
Onderwerp
Demir, Zuhal
Titel
Zuhal : een beetje rebelsheid kan de wereld veranderen
Auteur
Zuhal Demir
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2023
197 p. : ill.
ISBN
9789072201324 (paperback)

Over Zuhal Demir

Zuhal Demir (Genk, 2 maart 1980) is een Belgische politica voor N-VA. Op 2 oktober 2019 werd ze lid van de Vlaamse regering-Jambon en kreeg er de bevoegdheden Omgeving, Justitie, Toerisme en Energie toegewezen.

Biografie

Zuhal Demir werd geboren in Genk in een Koerdisch gezin van gastarbeiders. Ze is alevitisch (een spirituele stroming binnen de islam) opgevoed maar is zelf niet praktiserend. Ze werd geboren met de Turkse nationaliteit, maar deze heeft ze laten intrekken.

Studies

Na haar middelbare studies Latijn-Grieks op het Lyceum Genk ging ze in 1998 rechten studeren aan Katholieke Universiteit Leuven waar ze in 2003 afstudeerde als licentiaat in de rechten. Nadien behaalde ze ook nog een master in sociaal recht aan de VUB. In 2004 werd ze actief in Antwerpen als advocate, gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Parlementslid

Bij de federale…Lees verder op Wikipedia