Boek
Nederlands

Slovenië : inspiratie, plan, ontdek, beleef

Tom Smith (auteur)
+1
Slovenië : inspiratie, plan, ontdek, beleef
×
Slovenië : inspiratie, plan, ontdek, beleef Slovenië : inspiratie, plan, ontdek, beleef

Slovenië : inspiratie, plan, ontdek, beleef

In de reeks:

De Capitool Reisgids Slovenië helpt je bij het samenstellen van de perfecte reis.


Deze reisgids verdeelt Slovenië in vijf regio's: Ljubljana, De Alpen, de Sloveense kust en de Karst, Noordoost-Slovenië en Zuidoost-Slovenië. Vaar naar het eilandje in het Meer van Bled, breng een bezoek aan Ptuj voor het kleurrijke carnaval, trek de wandelschoenen aan voor de hoge pieken en groene v

Titel
Slovenië : inspiratie, plan, ontdek, beleef
Auteur
Tom Smith (auteur reisgidsen)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Slovenia
Editie
8ste herziene druk
Uitgever
Amsterdam: Unieboek/Het Spectrum, 2023
240 p. : ill.
ISBN
9789000387779 (paperback)

Besprekingen

In de reeks 'Capitool reisgidsen' die opvalt door zijn prachtige illustraties en kaartmateriaal, is dit deel gewijd aan Slovenië. Na enkele korte inleidende hoofdstukken over geografie en geschiedenis wordt het land van streek tot streek beschreven, te weten de hoofdstad Ljubljana, de Alpen, de kust en Zuid- en Oost-Slovenië. Hierna volgt praktische informatie over verblijf en restaurants (met adreslijsten en prijsindicaties), uitgaan en openluchtactiviteiten, vervoer, veiligheid etc., afgesloten door een geografisch register en een woordenlijstje Sloveens. Naast de vele kleurenfoto's is de gids geïllustreerd met kaartjes, plattegronden en opengewerkte tekeningen, terwijl op de uitvouwbare voor- en achterflap een overzichtskaart en een wegenkaart zijn afgedrukt. Sommige delen van de gids (bezienswaardigheden en adreslijsten van restaurants) hebben een tamelijk klein lettertype. Achtste herziene druk.*

Over Tom Smith

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Arne Müseler

Thomas Michael Henry (Tom) Smith (Stroud, 29 april 1981) is een Brits muzikant. Hij is de zanger, schrijver, toetsenist en gitarist van de uit Birmingham afkomstige indierockband Editors.

Toen Smith 13 was, begon hij met gitaarspelen en muziek maken. Hij heeft muziektechnologie gestudeerd aan de Universiteit van Staffordshire. Daar heeft hij ook de andere bandleden van Editors leren kennen.

Smith is in 2013 getrouwd met BBC Radio 1-presentatrice Edith Bowman. Met haar heeft hij twee zoons, Rudy (2008) en Spike (2013).

Tom Smith staat bekend om zijn expressieve gezichtsuitdrukkingen en wilde handgebaren tijdens zijn optredens.

Discografie

  • Zie discografie Editors.
  • Zie discografie Smith & Burrows.

Externe link

  • (en) Biografie van Tom Smith op Editorsmusic.co.uk
Lees verder op Wikipedia