Boek
Nederlands

De moppenmachine : zo verzin je zelf de allerleukste grappen!

Theresa Julian (auteur), Pat Lewis (illustrator)
+1
De moppenmachine : zo verzin je zelf de allerleukste grappen!
×
De moppenmachine : zo verzin je zelf de allerleukste grappen! De moppenmachine : zo verzin je zelf de allerleukste grappen!

De moppenmachine : zo verzin je zelf de allerleukste grappen!

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wil jij graag de grappenmaker van de klas of van je familie worden? Lees dan hoe je je eigen grappen, moppen en taalgrapjes bedenkt. Met informatie over humor, tips en ook ruim 500 grappen. Met illustraties in zwart-wit en enkele kleuren. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Moppen
Titel
De moppenmachine : zo verzin je zelf de allerleukste grappen!
Auteur
Theresa Julian
Illustrator
Pat Lewis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The joke machine
Uitgever
Amsterdam: Witte Leeuw, 2021
203 p. : ill.
ISBN
9789492901767 (paperback)

Besprekingen

Dit boek staat boordevol handreikingen voor het maken, verzinnen, samenstellen, voor het voetlicht brengen, met de juiste mimiek van een goede grap. Bij het presenteren van de grapformules wordt op hoofdlijnen een machinale ‘meta-cognitieve’ weg gevolgd, waarbij (bijvoorbeeld) contrast, vergelijking, letterlijkheid, een woordspeling of overdrijving centraal staan. Honderden grappen, grapjes, moppen, aardigheidjes, die variëreren van uitermate melig tot geestig en van doen schaterlachen tot de clou pas veel later doorhebben, worden als voorbeeld gebruikt om de grapformules te illustreren. Cartoonachtige illustraties in zwart-wit en een zacht oranje en roze steunkleuren vullen de grappen op levendige wijze aan. Houd je van de fantastische wereld van de (minder) goede grap – ‘Kwaliteitslingerie = Bijzondergoed’ of ‘Bij een storm waait het dak van een restaurant, maar het is nog steeds open...’ of ‘Waarom kan Mickey Mouse niet tot 10 tellen? Hij heeft maar 4 vingers aan elke hand!’ – en k…Lees verder