Boek
Nederlands

Tirtha

Sterre Carron (auteur)
Inspecteur Rani Diaz van de politie in Mechelen wordt van het onderzoek naar haar verdwenen zusje gehaald omdat ze emotioneel te veel betrokken is bij de zaak.
Extra onderwerp
Diaz, Rani ; personage
Titel
Tirtha
Auteur
Sterre Carron
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave onbekend]: Witsand Uitgevers, 2017
341 p.
ISBN
9789492011817 (paperback)

Besprekingen

Inspecteur Rani Diaz van de Mechelse politie krijgt teveel op haar bord. Haar zusje Romy is al enkele weken verdwenen, samen met haar beste vriendin, maar nu is er een derde geval: een meisje dat verkracht werd door haar stiefvader. Ondertussen volgen we ook het verhaal van een succesvolle advocaat en zijn minnares die op een avond een meisje hebben doodgereden waarna een afperser hem stalkt en bedreigt. Inspecteur Diaz wordt van de zaak gehaald wegens te grote emotionele betrokkenheid en kan zich niet verzoenen met een rol aan de zijlijn. Deze tweede roman met Diaz in de hoofdrol is een vlot lezende vrouwenthriller in korte hoofdstukjes met veel dialogen en een wisselend vertelperspectief maar met dezelfde fouten als haar debuutroman. De personages zijn psychologisch nogal stereotiep en hebben te weinig diepgang om de lezer echt aan te spreken. Enkele nevenplots worden te weinig uitgewerkt en de aanleiding tot alle gebeurtenissen lijkt in het verleden te liggen, maar de lezer moet wa…Lees verder

Over Sterre Carron

Sterre Carron (Antwerpen, 1957), een pseudoniem, is een Vlaamse schrijfster van misdaadromans. Ze debuteerde als schrijfster in 2013 met Mara.

Carron had van in haar jeugd belangstelling voor criminologie maar belandde uiteindelijk in een opleiding tot vroedvrouw. Voor Artsen zonder Grenzen ging ze werken in Rwanda en toenmalig Zaïre. Ze keerde terug naar België waar ze een tijd in het Instituut voor Tropische Geneeskunde werkte. Haar detectives draaien rond Rani Diaz, een gevoelige maar humeurige politiehoofdinspecteur.

Bibliografie

Rani Diaz-serie

  1. Mara (2013 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  2. Tirtha (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  3. Matsya (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  4. Trifla (2015 - Witsand Uitgevers)
  5. Indigo (2015 - Witsand Uitgevers)
  6. Indra (2016 - Witsand Uitgevers)
  7. Gotcha! (…Lees verder op Wikipedia