Boek
Nederlands

Satya : een Rani Diaz thriller

Sterre Carron (auteur)
+1
Satya : een Rani Diaz thriller
×
Satya : een Rani Diaz thriller Satya : een Rani Diaz thriller

Satya : een Rani Diaz thriller

In de reeks:
Rani Diaz; 13
Genre:
Inspecteur Rani Diaz van de Mechelse politie krijgt te maken met een serie moorden en haar partner wordt neergeschoten.
Titel
Satya : een Rani Diaz thriller
Auteur
Sterre Carron
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]: Witsand Uitgevers, 2019
335 p.
ISBN
9789492934314 (paperback)

Besprekingen

De Belgische hoofdinspecteur Rani Diaz krijgt te maken met een serie moorden. Hebben deze moorden met elkaar te maken of zijn het losstaande gevallen? De Vietnamese Dien-Lien, net twee weken getrouwd met een Belgische garagehouder, wordt dood op straat gevonden. Een populaire lerares van de plaatselijke basisschool wordt vermoord en haar lijk ligt in de gymzaal. Als dan ook nog Bas, de partner van Rani, wordt neergeschoten is het alle hens aan dek voor Rani en haar team. Kunnen ze voorkomen dat er nog een slachtoffer valt? Dertiende deel* in de serie met Rani Diaz. Soms voert het de spanning op als er aanwijzingen gegeven worden. Dat is bij ‘Satya’ niet het geval. Je kunt niet meedenken of puzzelen. Pas op de laatste bladzijden wordt alles verklaard en komt het plot naar voren. Jammer, gemiste kans om mee te denken met het vloekende en chagrijnige hoofdpersonage Rani. Sterre Carron is één van de meestgelezen thrillerschrijfsters in België.

Over Sterre Carron

Sterre Carron (Antwerpen, 1957), een pseudoniem, is een Vlaamse schrijfster van misdaadromans. Ze debuteerde als schrijfster in 2013 met Mara.

Carron had van in haar jeugd belangstelling voor criminologie maar belandde uiteindelijk in een opleiding tot vroedvrouw. Voor Artsen zonder Grenzen ging ze werken in Rwanda en toenmalig Zaïre. Ze keerde terug naar België waar ze een tijd in het Instituut voor Tropische Geneeskunde werkte. Haar detectives draaien rond Rani Diaz, een gevoelige maar humeurige politiehoofdinspecteur.

Bibliografie

Rani Diaz-serie

  1. Mara (2013 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  2. Tirtha (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  3. Matsya (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  4. Trifla (2015 - Witsand Uitgevers)
  5. Indigo (2015 - Witsand Uitgevers)
  6. Indra (2016 - Witsand Uitgevers)
  7. Gotcha! (…Lees verder op Wikipedia