Boek
Nederlands

Preta : een Rani Diaz thriller

Sterre Carron (auteur)
+1
Preta : een Rani Diaz thriller
×
Preta : een Rani Diaz thriller Preta : een Rani Diaz thriller

Preta : een Rani Diaz thriller

In de reeks:
Rani Diaz; 10
Genre:
Ais in Mechelen moorden plaatsvinden die met elkaar te maken blijken te hebben, onderzoeken inspecteur Rani Diaz en haar team de zaak.
Titel
Preta : een Rani Diaz thriller
Auteur
Sterre Carron
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]: Witsand Uitgevers, 2018
370 p.
ISBN
9789492934055 (paperback)

Besprekingen

De zeventienjarige Sammy wordt dood aangetroffen in een maïsveld. Heeft haar adoptiebroer Tristan er iets mee te maken? Later wordt er weer een vermoorde vrouw aangetroffen. Wat weet de van verkrachting beschuldigde, op vrije voeten gekomen Tijmen daarvan? Intussen bereidt de Mechelse partij Recht voor de Raap zich voor op een mooie overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen. Maar oprichter Piet Raeps wordt vermoord. Hoofdinspecteur Rani Diaz en haar team hebben de handen vol, terwijl er ook intercollegiaal wel wat aan de hand is. Rani wordt bovendien, heel cliché, dwarsgezeten door haar meerdere. De Vlaamse auteur is bepaald geen debutant, maar je zou het kunnen denken. Mocht er al nagelbijtende spanning zijn, zoals de achterflap belooft, dan wordt die getemperd door totaal niet functionele beschrijvingen van dagelijks handelen, zo veel dat ze het lezen tot een ergernis maken en het boek onnodig dik en sloom. Diaz wast na toiletgebruik haar handen, so what? Gaandeweg sluipen meer t…Lees verder

Over Sterre Carron

Sterre Carron (Antwerpen, 1957), een pseudoniem, is een Vlaamse schrijfster van misdaadromans. Ze debuteerde als schrijfster in 2013 met Mara.

Carron had van in haar jeugd belangstelling voor criminologie maar belandde uiteindelijk in een opleiding tot vroedvrouw. Voor Artsen zonder Grenzen ging ze werken in Rwanda en toenmalig Zaïre. Ze keerde terug naar België waar ze een tijd in het Instituut voor Tropische Geneeskunde werkte. Haar detectives draaien rond Rani Diaz, een gevoelige maar humeurige politiehoofdinspecteur.

Bibliografie

Rani Diaz-serie

  1. Mara (2013 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  2. Tirtha (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  3. Matsya (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  4. Trifla (2015 - Witsand Uitgevers)
  5. Indigo (2015 - Witsand Uitgevers)
  6. Indra (2016 - Witsand Uitgevers)
  7. Gotcha! (…Lees verder op Wikipedia