Boek
Nederlands

Pitta : een Rani Diaz thriller

Sterre Carron (auteur)
+1
Pitta : een Rani Diaz thriller
×
Pitta : een Rani Diaz thriller Pitta : een Rani Diaz thriller

Pitta : een Rani Diaz thriller

In de reeks:
Rani Diaz; 11
Genre:
Inspecteur Rani Diaz van de Mechelse politie onderzoekt de verdwijning van een kind en de vermissing van een jonge vrouw.
Titel
Pitta : een Rani Diaz thriller
Auteur
Sterre Carron
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]: Witsand Uitgevers, © 2018
324 p.
ISBN
9789492934178 (paperback)

Besprekingen

Elfde*, zelfstandig te lezen deel uit de Rani Diaz thrillerserie. De Mechelse rechercheur Rani Diaz krijgt weer te maken met aan aantal gruwelijke zaken. Het begint met de ontvoering van een kind uit een ziekenhuis. Kort daarop is er een vermissing van een jonge vrouw. Als het kind is teruggevonden, wordt duidelijk dat het om dezelfde dader gaat. En er vallen meer slachtoffers. Voor Diaz en haar team blijft het lang moeilijk om een verband te vinden tussen deze slachtoffers. Ook voor de lezer blijft de link tussen de slachtoffers en het motief van de dader lang onduidelijk, ook al wordt er regelmatig verteld vanuit het perspectief van die dader. Vlot geschreven, spannend verhaal in korte hoofdstukken, met aandacht voor de privélevens van de rechercheurs, in eenvoudig taalgebruik met veel dialoog, met regelmatig een Vlaamse uitdrukking. De Vlaamse schrijfster gaat beschrijvingen van gruwelijkheden niet uit de weg. Wel wat onwaarschijnlijkheden rond het handelen en het motief van de dad…Lees verder

Over Sterre Carron

Sterre Carron (Antwerpen, 1957), een pseudoniem, is een Vlaamse schrijfster van misdaadromans. Ze debuteerde als schrijfster in 2013 met Mara.

Carron had van in haar jeugd belangstelling voor criminologie maar belandde uiteindelijk in een opleiding tot vroedvrouw. Voor Artsen zonder Grenzen ging ze werken in Rwanda en toenmalig Zaïre. Ze keerde terug naar België waar ze een tijd in het Instituut voor Tropische Geneeskunde werkte. Haar detectives draaien rond Rani Diaz, een gevoelige maar humeurige politiehoofdinspecteur.

Bibliografie

Rani Diaz-serie

  1. Mara (2013 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  2. Tirtha (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  3. Matsya (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  4. Trifla (2015 - Witsand Uitgevers)
  5. Indigo (2015 - Witsand Uitgevers)
  6. Indra (2016 - Witsand Uitgevers)
  7. Gotcha! (…Lees verder op Wikipedia