Boek
Nederlands

Amla : een Rani Diaz thriller

Sterre Carron (auteur)
+1
Amla : een Rani Diaz thriller
×
Amla : een Rani Diaz thriller Amla : een Rani Diaz thriller

Amla : een Rani Diaz thriller

In de reeks:
Rani Diaz; 12
Genre:
Inspecteur Rani Diaz van de Mechelse politie onderzoekt de verdwijning van enkele kinderen.
Titel
Amla : een Rani Diaz thriller
Auteur
Sterre Carron
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Witsand Uitgevers, 2019
349 p.
ISBN
9789492934239 (paperback)

Besprekingen

Terwijl Norah naar een feestje is, wordt er ingebroken in haar huis en worden de babysit en haar negen maanden oude zoontje uit het huis gesleurd. Inspecteur Rani Diaz van de Mechelse politie zoekt de dader eerst in de professionele werksfeer van de echtgenoot Alessio die een kruidenmedicijn heeft ontworpen die het verouderingsproces kan tegengaan. Ook Norahs stiefzoon wordt verdacht. Kort daarna gebeurt in dezelfde wijk een nagenoeg zelfde misdrijf: een kinderoppas wordt vermoord en de twee kinderen zijn verdwenen. Diaz zoekt maar vindt in eerste instantie geen link tussen de twee zaken die erg op elkaar lijken. Daarenboven heeft ze haar eigen relationele problemen waaronder haar politionele capaciteiten lijden. De Vlaamse Carron heeft al een hele serie rond Rani Diaz en veel trouwe lezers maar zelfs die zullen de overdaad aan familiale problemen overdreven vinden: iedereen heeft wel een minnaar/minnares waardoor teveel verwikkelingen uiteindelijk niet meer realistisch en zeker niet …Lees verder

Over Sterre Carron

Sterre Carron (Antwerpen, 1957), een pseudoniem, is een Vlaamse schrijfster van misdaadromans. Ze debuteerde als schrijfster in 2013 met Mara.

Carron had van in haar jeugd belangstelling voor criminologie maar belandde uiteindelijk in een opleiding tot vroedvrouw. Voor Artsen zonder Grenzen ging ze werken in Rwanda en toenmalig Zaïre. Ze keerde terug naar België waar ze een tijd in het Instituut voor Tropische Geneeskunde werkte. Haar detectives draaien rond Rani Diaz, een gevoelige maar humeurige politiehoofdinspecteur.

Bibliografie

Rani Diaz-serie

  1. Mara (2013 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  2. Tirtha (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  3. Matsya (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  4. Trifla (2015 - Witsand Uitgevers)
  5. Indigo (2015 - Witsand Uitgevers)
  6. Indra (2016 - Witsand Uitgevers)
  7. Gotcha! (…Lees verder op Wikipedia