Boek
Nederlands

De eenzaamheid van moed : het verhaal van Giovanni Falcone : roman

Roberto Saviano (auteur), Anne Tilleman (vertaler), Wilfred Ploeg (vertaler)
+1
De eenzaamheid van moed : het verhaal van Giovanni Falcone : roman
×
De eenzaamheid van moed : het verhaal van Giovanni Falcone : roman De eenzaamheid van moed : het verhaal van Giovanni Falcone : roman

De eenzaamheid van moed : het verhaal van Giovanni Falcone : roman

Verhaal over de Italiaanse onderzoeksrechter Giovanni Falcone (1939-1992) en zijn strijd tegen de Italiaanse maffia.
Titel
De eenzaamheid van moed : het verhaal van Giovanni Falcone : roman
Auteur
Roberto Saviano
Vertaler
Anne Tilleman Wilfred Ploeg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Solo è il coraggio
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2023
598 p.
ISBN
9789000385980 (paperback)

Besprekingen

Een vuistdikke (598 blz.) op waarheid gebaseerde roman over de strijd van onderzoeksrechter Giovanni Falcone tegen de Italiaanse maffia. Falcone zette in de jaren tachtig in Sicilië alles op het spel om de maffia, die doorgedrongen was tot het openbare leven en een angstcultuur creëerde, ten val te brengen. Dit deed hij door de organisatie in kaart te brengen, haar ideologie te doorgronden en haar code van zwijgen te doorbreken. Een strijd die hij uiteindelijk met zijn leven moest bekopen. De auteur neemt de lezer mee naar het historische proces tegen de maffia en de man die het symbool werd voor de eenzaamheid van moed. Vaardig en toegankelijk geschreven. Roberto Saviano (Napels, 1979) is een internationaal bekende Italiaanse schrijver, scenarioschrijver en journalist. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Geschwister-Scholl-Preis, de Olof Palme-prijs en de Pinter International Writer of Courage Award.

Over Roberto Saviano

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Martin Kraft

Roberto Saviano (Napels, 22 september 1979) is een Italiaanse journalist en publicist.

In zijn boek Gomorra combineert hij het journalistieke verslag met literatuur en vertelt hij over de economische heerschappij van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Ook zijn essays en artikelen gaan over de Camorra en de georganiseerde misdaad in het algemeen.

Saviano heeft filosofie gestudeerd aan de Universiteit van Napels Federico II. Hij maakt deel uit van de groep onderzoekers van het Osservatorio sulla Camorra en werkt voor het weekblad l'Espresso. Zijn verhalen en reportages verschenen onder meer in Nuovi Argomenti, Lo Straniero en Nazione Indiana.

In 2006 ontving hij voor zijn boek Gomorra, dat inmiddels in twintig talen is vertaald, de Premio Viareggio, de Premio Giancarlo Siani en de Premio Stephen Dedalus. Het boek werd in korte tijd een hype in Italië. Saviano ontving als gevolg hiervan dreigbrieven en zwijgende telefoontjes en was uiteindeli…Lees verder op Wikipedia