‘Galbraith is op zijn best in dit web van mysteries en bewijst zich opnieuw als unieke schrijver.’ **** NRC Handelsblad

‘Een solide detective waarin vooral haar satirische talent schittert. Rowling blijft een meesterverteller.’ de Volkskrant

Robert Galbraith is het pseudoniem van J.K. Rowling

Dit vijfde deel van J.K. Rowlings bejubelde en succe

Titel
Kwaad bloed
Auteur
Robert Galbraith
Vertaler
Sabine Mutsaers Mireille Vroege
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Troubled blood
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2020
Epub2
Aantekening
Robert Galbraith is een pseudoniem van J.K. Rowling
ISBN
9789402315936

Andere formaten:

Besprekingen

Woke

Van oermoeder tot vijand: hoe J.K. Rowling met haar nieuwe thriller in de beklaagdenbank belandde.

Norman Bates, kan die dan nog wel? Vast niet woke genoeg. Norman Bates, de psychopaat in zijn afgelegen motel. Anthony Perkins speelt deze seriemoordenaar in Hitchcocks Psycho (1960) in vrouwenkleren, een moordenaar met een moedercomplex, de freudiaanse boventonen stralen je tegemoet. Hitchcock nam een enorm risico met zijn grensverleggende - de douchescène! - film. Zestig jaar later staat Psycho, naar de roman van Robert Bloch uit 1959, op het lijstje thrillers van het gezaghebbende American Film Institute nog steeds op 1. Niemand nam het Perkins kwalijk dat hij Bates zo sinister neerzette, integendeel. En als Maartje 't Hart op het Boekenbal verscheen, dacht ook niemand: pas op, daar is Norman Bates!

Waarom houden mensen van thrillers? Wat zegt dat over ons? Het is een bezwering van de eigen angsten en demonen. Het is ook een milieu bezoeken waar je zelden komt. En niet minder: entertainment. Lekker griezelen zit er al vroeg in. J.K. Rowling wist er wel raad mee. Ee…Lees verder

Over Robert Galbraith

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties