Boek
Nederlands

Thailand

Renate Loose (auteur)
ANWB Wereld Reisgids Thailand
De ANWB Wereldreisgids Thailand is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door Thailand. Het land van witte stranden en felblauwe zeen, immense watervallen en glooiende rijstvelden. Maar ook van grote steden vol bezienswaardigheden zoals de klongs in Bangkok en de oude tempels van Ayutthaya.

De uitgebreide Thailand reisgids telt m
Extra onderwerp
Thailand, reisgidsen
Titel
Thailand
Auteur
Renate Loose
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Editie
3e herziene druk
Uitgever
Den Haag: ANWB Media, © 2016
416 p. : ill. + kaart
ISBN
9789018039776 (paperback)

Besprekingen

De reisgids Thailand verscheen in de reeks 'Wereldreisgidsen' van de ANWB. Het gaat om een handige gids die geschikt is om mee te nemen op reis. De gids is erg overzichtelijk opgebouwd en bevat veel nuttige informatie, landkaarten en plattegronden, informatie over goedkopere en duurdere hotels en eetgelegenheden.
Na een paar hoofdstukken over natuur en milieu, economie, geschiedenis en kunst, en een deel met algemene reisinformatie (hoe kom ik er en hoe raak ik er weer weg?), worden de verschillende regio's behandeld. Hierbij werd een zeer strak schema gevolgd: na een bespreking van de hoogtepunten en een algemene schets ('In één oogopslag') volgen steeds de bezienswaardigheden in de regio. Dat alles wordt aangevuld met adressen, verwijzingen naar kaarten en telefoonnummers. Her en der vinden we bovendien aanvullende teksten, met o.m. wetenswaardigheden over krokodillen en de Griek Konstantinos Gerakis, die in de 17e eeuw een ramp wist te voorkomen in Thailand. Achteraan vol…Lees verder
De Wereldreisgidsen van de ANWB zijn fraai uitgevoerd en hebben per 2016 een nieuw omslag. Ze bevatten heel veel praktische informatie, zijn gedrukt op stevig papier en de vele kleurenfoto’s zijn up-to-date en van goede kwaliteit. De eerste 75 pagina’s van de gids geven achtergrondinformatie over geschiedenis, politiek, cultuur en natuur van Thailand, een land dat jaarlijks wordt bezocht door zo'n 13 miljoen bezoekers. Daarna volgen nog zo’n 35 pagina’s praktische informatie: websites, leestips, vervoer, accommodatie, de beste reisperiode en gezondheidtips. Met vermeldingen van prijzen en websites. De gids is overzichtelijk ingedeeld, het lettertype is klein. In themakaternen worden diverse onderwerpen uitgelicht, zoals de olifant als symbool van Thailand, prostitutie, Lan Na en de Spoorlijn des Doods. Met register, en in het omslag twee uitklapkaarten. Een complete gids gericht op de zelfstandig reizende toerist. Nu met grote uitneembare kaart (voorheen atlaskaarten achterin).