Boek
Nederlands

Gender in de blender : ontdek jouw seksuele identiteit

Piet Hoebeke (auteur)
+1
Gender in de blender : ontdek jouw seksuele identiteit
×
Gender in de blender : ontdek jouw seksuele identiteit Gender in de blender : ontdek jouw seksuele identiteit

Gender in de blender : ontdek jouw seksuele identiteit

Titel
Gender in de blender : ontdek jouw seksuele identiteit
Auteur
Piet Hoebeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2020
191 p. : ill.
ISBN
9789463931274 (paperback)

Besprekingen

Een Belgische uroloog legt aan de hand van de zogenoemde genderblender (een soort mengpaneel met schuifknoppen) de complexiteit van de seksuele identiteit uit. Mensen zijn zelden 100% man of vrouw. Er is een fluïdum, waarbij voor de seksuele identiteit verschillende aspecten een rol spelen, zoals het biologisch geslacht, genderidentiteit, genderexpressie, seksuele voorkeur en seksuele drift; die aspecten spelen bij iedereen in verschillende mate. De verschillende aspecten worden nauwkeurig en helder uitgelegd, waardoor ieder zijn eigen plek kan vinden. Het boek pleit er voor om veel genuanceerder te gaan kijken naar de uniciteit van ieders seksualiteit. Het boek is niet moeilijk en heeft voor vreemde en moeilijke woorden een uitleg achterin. De schrijver is uroloog in het Universiteitsziekenhuis te Gent en schrijft het boek vanuit zijn belangstelling voor het onderwerp, met op de achtergrond zijn ervaring met zijn cliënten.

Over Piet Hoebeke

Piet Hoebeke (1962) is een Belgische hoogleraar en uroloog. Hij werd bekender door de VIER reeks Topdokters en daarnaast ook door zijn deelname aan de Slimste Mens ter Wereld in 2015.

Biografie

Piet Hoebeke is verbonden aan het UZ Gent als diensthoofd en vakgroepvoorzitter Uro-Gynaecologie.

Hoebeke is tevens fellow bij de European Board of Urology en fellow bij de European Association of Paediatric Urology. Daarnaast is hij ook editor van het medisch vaktijdschrift "Journal of Paediatric Urology".

Lees verder op Wikipedia