Boek
Nederlands
orensisch patholoog-anatoom Kay Scarpetta is als hoofd medisch onderzoeker teruggekeerd naar Virginia, de staat waar ze haar gedenkwaardige carrière begon. Ze is nog maar enkele weken aan het werk als ze te maken krijgt met twee ernstige misdrijven: het lichaam van een vrouw is op een gruwelijke wijze tentoongesteld vlak bij een spoorlijn, en in een uiterst geheim laboratorium in de ruimte vindt e
Titel
Autopsie
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Yolande Ligterink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Autopsy
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2022
300 p.
ISBN
9789024577248 (paperback)

Besprekingen

Een ijzingwekkende thriller van Patricia Cornwell waarin forensisch patholoog-anatoom Kay Scarpetta als hoofd medisch onderzoeker terugkeert naar Virginia. Ze krijgt te maken met twee uiteenlopende misdrijven en alles wijst op een seriemoordenaar. 'Autopsie' is het vijfentwintigste deel in de Kay Scarpetta-serie. Het boek is ongecompliceerd geschreven en zal een breed publiek van thrillerlezers aanspreken.Patricia Cornwell (Miami, 1956) is een internationaal bekende Amerikaans schrijver, journalist en kunstverzamelaar. Ze schreef meer dan dertig boeken. Haar werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Anthony Awards, de CWA New Blood Dagger en de Chevalier des Arts et des Lettres.

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie