Boek
Nederlands
In de hete zomer van 1994 onderzoekt een Zweedse rechercheur een schietpartij en een reeks moorden. Hij krijgt hierbij onverwachte hulp van een corrupte verslaggeefster.
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Till minne av en mördare
Uitgever
Amsterdam: Bruna Uitgevers, copyright 2023
544 p.
ISBN
9789400515949 (paperback)

Besprekingen

Een kloeke (544 blz.) Scandinavische detective. Tijdens de hete zomer van 1994, wanneer Zweden in de ban is van het WK voetbal, wordt het land opgeschrikt door een massale schietpartij in Falun, gevolgd door een reeks moorden. Rechercheur Tomas Wolf, voormalig vredesofficier van de Verenigde Naties, is belast met het onderzoek. Onverwacht wordt hij bijgestaan door de corrupte verslaggever Vera Berg, die op de vlucht is voor haar ex-vriend en zijn motorbende. Hoewel de filmster en alcoholist Micael Bratt de hoofdverdachte is, vermoeden Wolf en Berg dat de echte dader dichterbij te vinden is. Vlot en toegankelijk geschreven. Pascal Engman (Stockholm, 1986) is een Zweedse thrillerauteur. Voorheen was hij journalist bij avondkrant Expressen. Hij schreef een klein aantal boeken. Zijn werk wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven. Johannes Selåker is schrijver en journalist. Hij werkte onder meer als nieuwsdirecteur en hoofdredacteur bij grote Zweedse kranten. In 2020 verscheen zijn s…Lees verder

Over Pascal Engman

Pascal Carl Orlando Engman Murchio, kortweg Pascal Engman (Stockholm, 30 juli 1986) is een Zweedse journalist en auteur.

Biografie

In mei 2010 trad hij in dienst bij Trelleborgs Allehanda waarna hij een paar maanden later entertainmentdirecteur bij Nyheter24 werd. In de zomer van 2011 werd hij gescout door de avondkrant Expressen waar hij werkte als columnist en verslaggever en zich voornamelijk bezighield met langere persoonlijke portretten en interviews. Engman verliet Expressen in november van 2016 om zijn eerste boek te schrijven.

Engmans debuutroman De patriotten werd uitgebracht in augustus van 2017, waar ook de TV-rechten van werden verkocht in april van 2018. In 2018 publiceerde hij het boek Vuurland en nam deel aan het boek Samir & Viktor.

In 2019 verscheen het vervolg op Vuurland, het tweede boek van de auteur in de Vanessa Frank-serie: Femicide. Het boek gaat over de incel-beweging. De rechten o…Lees verder op Wikipedia