Een man en een vrouw, wiens levens voorbij het hoogtepunt lijken, ontmoeten elkaar in het provinciale Épinal en beginnen in het geheim een affaire.
Onderwerp
Midlifecrisis, Liefde
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Connemara : roman
Auteur
Nicolas Mathieu 1978-
Vertaler
Reintje Ghoos Jan Pieter van der Sterre
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Connemara : roman
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, © 2023
411 p.
ISBN
9789029096195 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een roman over twee mensen die de sleur willen doorbreken.Hélène is bijna veertig. Haar jeugddromen zijn verwezenlijkt: ze ontsnapte uit haar geboorteplaats Épinal en heeft een succesvolle carrière, twee kinderen en een fraai huis. Toch overheerst nu teleurstelling: ze heeft Parijs verlaten na een burn-out en terug in de provincie wordt haar positie bedreigd door jongere collega’s. Christophe is bijna veertig. Sinds zijn scheiding woont hij weer in een dorp bij Épinal, samen met zijn zoontje en zijn oude vader. Ook zijn leven lijkt over het hoogtepunt te zijn: ooit was hij een succesvolle ijshockeyer, nu leeft hij zonder ambities. Via sociale media komt hij in contact met Hélène, die hij vluchtig kent uit zijn jeugd. Ondanks hun verschillende achtergronden bloeit er in het geheim een affaire op. Prettig, vaardig en lichtvoetig geschreven.Nicolas Mathieu (Épinal, 1978) is een Franse schrijver en journalist. Hij schreef een klein aantal boeken. Hij won eerder de prestigieuze Prix Goncourt.

Over Nicolas Mathieu

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Nicolas Mathieu (Épinal, 2 juni 1978) is een Franse schrijver. Voor zijn roman Leurs enfants après eux (De uitzichtlozen) ontving hij de Prix Goncourt 2018.

Levensloop

Nicolas Mathieu groeide op in Golbey, een buurtgemeente van Épinal (Vosges). Zijn vader was liftmonteur, zijn moeder boekhouder. Hij ging naar een particuliere katholieke middelbare school. Daarna studeerde hij geschiedenis, kunstgeschiedenis en filmwetenschap aan de Universiteit van Metz. In 2001 voltooide hij een masterscriptie over Terrence Malick.

Na zijn afstuderen vertrok hij naar Parijs waar hij verschillende baantjes had. Van 2001 tot 2013 was hij audiovisuele stagiair voor kleine productiemaatschappijen; hij maakte rapportages en transcripties van vergaderingen. Hij heeft gewerkt voor de website van het stadhuis van Parijs. Hij werkte als zelfstandig ondernemer en leefde soms van uitkeringen. Hij gaf ook les aan 12-jarigen via Acadomia…Lees verder op Wikipedia

Suggesties