Boek
Nederlands

Poetins oorlogen : van Tsjetsjenië tot Oekraïne

Mark Galeotti (auteur)
+1
Poetins oorlogen : van Tsjetsjenië tot Oekraïne
×
Poetins oorlogen : van Tsjetsjenië tot Oekraïne Poetins oorlogen : van Tsjetsjenië tot Oekraïne

Poetins oorlogen : van Tsjetsjenië tot Oekraïne

Politiek-historische analyse van alle conflicten waarbij Rusland betrokken is geweest onder het bewind van Vladimir Putin, van de Tsjetjeense Oorlogen tot en met de invasie van Oekraïne. Met kaarten.
Titel
Poetins oorlogen : van Tsjetsjenië tot Oekraïne
Auteur
Mark Galeotti
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Putin's wars : from Chechnya to Ukraine
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2023
383 p., [16] p. foto's
ISBN
9789044653380 (paperback)

Besprekingen

Politiek-historische analyse van alle conflicten waarbij Rusland betrokken is geweest onder het bewind van Vladimir Putin. Naast onder meer de Tsjetsjeense Oorlogen en de invasie van Oekraïne kijkt Mark Galeotti ook in bredere zin naar Poetins hervormingen van het Russische leger, van huurlingen tot hackers die een (informatie)oorlog tegen het Westen voeren. Het boek biedt een gedetailleerd beeld van het Russische leger en zijn successen en verliezen op het strijdtoneel. Dankzij Galeotti’s veelzijdige contacten in Rusland bevat het boek ook vele anekdotes over het militaire leven, persoonlijke verhalen en een bijzondere verzameling verslagen van voormalige en actieve Russische officieren.‘Poetins oorlogen’ is verdiepend en met een stevige kennis van zaken geschreven. Met een korte beschrijving van de hoofdpersonen en een tijdlijn. Voor de meer geoefende lezer met verregaande interesse in het onderwerp. Met kaarten.Mark Galeotti (1965) is een Britse historicus, politicoloog en kenner v…Lees verder

Over Mark Galeotti

Mark Galeotti (Londen, 1965), is een Brits historicus, politicoloog en Rusland-expert.

Biografie

Mark Galeotti studeerde geschiedenis aan het Robinson College van de universiteit van Cambridge waarna hij doctoreerde in de politieke wetenschappen aan de London School of Economics. Zijn proefschrift behandelde de Russische Afghanistanoorlog.

Vanaf 1991 doceerde hij internationale geschiedenis aan de Keele University en doet er onderzoek naar de georganiseerde misdaad in Rusland en Eurazië. Tussen 2009 en 2016 is hij professor internationale politiek aan de Universiteit van New York en vervolgens van 2016 tot 2018 aan de Kareluniversiteit van Praag.

Bibliografie

Hij schreef meerdere boeken over Rusland waaronder volgende selectie, de meeste boeken hiervan zijn ook in het Nederlands vertaald