Boek
Nederlands

If

Lydia Rood (auteur)
+1
If
×
If If
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Liesbeth schrijft over het tienermeisje Ifigeneia, dat zich eenzaam en onbegrepen voelt. Zwevend tussen hoop en wanhoop verlegt If haar grenzen steeds verder. Hoe laat Liesbeth dit verhaal eindigen? Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Eenzaam zijn, Weglopen
Titel
If
Auteur
Lydia Rood
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
186 p.
ISBN
9789025883713 (paperback)

Besprekingen

Een indringende jeugdroman over eenzaamheid, gezien willen worden en seksualiteit. Liesbeth schrijft. Haar hoofdpersoon en alter ego If voelt zich alleen en onbegrepen. Haar ouders zijn er niet voor haar, en ze twijfelt of zij en haar vriendje Giovanni wel bij elkaar passen. Op straat nemen een paar hockeyjongens haar mee naar een verlaten fabriek, om een seksfilmpje te maken. Ze bezoekt een illegaal feest en raakt betrokken bij een levensgevaarlijk spel op de snelweg. Tussen hoop en wanhoop loopt If de donkere nacht in, en wacht. Hoe laat Liesbeth dit verhaal eindigen? ‘If’ is een bijzondere, intense (raam)vertelling geschreven in een meeslepende en hedendaagse stijl. Het boek bevat enkele expliciete scènes. Lydia Rood (1957) is een bekende Nederlandse schrijfster van boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen. Voor jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Over Lydia Rood

Lydia Rood (Velp, 23 mei 1957) is een Nederlandse schrijfster van boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Levensloop

Na de Montessori-basisschool en het gymnasium studeerde Rood aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Na haar afstuderen in 1984 werkte ze van 1985 tot en met 1991 als eindredacteur 'binnenland' bij de Volkskrant. Ze studeerde Spaanse taal en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde in 1988 haar doctoraaldiploma. In 1991 stopte zij met haar baan bij de Volkskrant om zich definitief aan het schrijverschap te wijden. Ze bleef wel freelance journalist voor diverse kranten en tijdschriften.

Roods eerste jeugdroman, Een geheim pad naar gisteren, verscheen in 1982. Dit verhaal schreef ze voor eigen plezier, op aanraden van haar broer Niels stapte ze ermee naar een uitgever. Rood heeft werk in allerlei genres op haar naam staan, zoals romans, erotische verhalen, thrillers, tone…Lees verder op Wikipedia