De maagd van Rosendael

Lydia Rood (auteur)
Een jonge Franse vrouw van adel wordt in 1405 uitgehuwelijkt aan de Gelderse hertog Reinald IV om voor een wettige nakomeling te zorgen.
Titel
De maagd van Rosendael
Auteur
Lydia Rood
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2023
383 p.
ISBN
9789026358449 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een historische roman gebaseerd op het tumultueuze leven van Marie d’Harcourt, een Franse vrouw van adel. Marie d’Harcourt wordt in 1405 uitgehuwelijkt aan de Gelderse hertog Reinald IV met als doel hem een wettige nakomeling te bezorgen. Ondanks de vele bastaardkinderen van Reinald, slaagt Marie er niet in een erfgenaam te baren. Na een miskraam en een dramatische nacht op slot Rosendael, realiseert Marie zich dat Reinald de hoop heeft opgegeven. Ze stort zich op het geloof en de opvoeding van Arnold, het zoontje van haar vriendin Mia van Arkel. Reinald en Marie drijven steeds verder van elkaar weg als blijkt dat ze met hun ambities voor de toekomst van Gelre faliekant tegenover elkaar staan. In de eigengereide Gelderse steden vindt Marie onverwachte bondgenoten. Zachtaardig, lichtvoetig en toegankelijk geschreven. Lydia Rood (Velp, 1957) is een bekende Nederlandse (jeugd)auteur. Ze schreef vele boeken. Ze won eerder de prestigieuze Zilveren Griffel.

Over Lydia Rood

Lydia Rood (Velp, 23 mei 1957) is een Nederlandse schrijfster van boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Levensloop

Na de Montessori-basisschool en het gymnasium studeerde Rood aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Na haar afstuderen in 1984 werkte ze van 1985 tot en met 1991 als eindredacteur 'binnenland' bij de Volkskrant. Ze studeerde Spaanse taal en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde in 1988 haar doctoraaldiploma. In 1991 stopte zij met haar baan bij de Volkskrant om zich definitief aan het schrijverschap te wijden. Ze bleef wel freelance journalist voor diverse kranten en tijdschriften.

Roods eerste jeugdroman, Een geheim pad naar gisteren, verscheen in 1982. Dit verhaal schreef ze voor eigen plezier, op aanraden van haar broer Niels stapte ze ermee naar een uitgever. Rood heeft werk in allerlei genres op haar naam staan, zoals romans, erotische verhalen, thrillers, tone…Lees verder op Wikipedia