Boek
Nederlands
Kingsbridge, 1792. Een Engelse spinster probeer het hoofd boven water te houden en haar zoon een zo goed mogelijk bestaan te bieden, maar het industriële tij lijkt zich tegen de arbeiders te keren. Ondertussen groeit de macht van Napoleon Bonaparte, tot grote zorg van de omliggende landen.
Titel
De wapens van het licht
Auteur
Ken Follett
Vertaler
Joost van der Meer William Oostendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The armour of light
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, copyright 2023
653 p.
ISBN
9789022575130 (hardback)

Besprekingen

Een historische roman die zich afspeelt in Engeland ten tijde van de industriële revolutie. Kingsbridge, 1792. Alles moet sneller en goedkoper, zonder dat er rekening wordt gehouden met het welzijn van arbeiders aan de machines. Ondertussen groeit de macht van Napoleon Bonaparte. Sal Clitheroe, een spinster, vreest voor haar baan en probeert haar zoon Kit een goed bestaan te bieden in deze roerige tijden. Haar vriend, de wever David Shoveller, biedt hulp, maar de industriële ontwikkelingen lijken onafwendbaar en werken tegen de arbeiders. Ondanks alles blijven ze hopen op een betere toekomst zonder onderdrukking en armoede. Sfeervol en meevoerend geschreven. Met zwart-witkaart. Ken Follett (Cardiff, 1949) is een internationaal bekende Britse schrijver. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Kingsbrigde'*.

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de …Lees verder op Wikipedia