Boek
Nederlands

Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 6

Joke Vermeiren (samensteller)
+1
Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 6
×
Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 6 Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 6

Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 6

Werkbeschijvingen voor het haken van kleine dierfiguren. Van alle diertjes is een heldere toer-voor-toer beschrijving opgenomen.
Onderwerp
Poppen, Haken
Extra onderwerp
Amigurumi, Informatieve werken
Titel
Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 6
Samensteller
Joke Vermeiren
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2017
128 p. : ill.
ISBN
9789461316608 (paperback)

Besprekingen

Dit zesde deel* van een reeks boeken met haakpatronen voor amigurumi figuren (Japanse knuffeldieren), bevat vijftien originele nieuwe patronen. De auteur is grafisch vormgeefster met als hobby haken. De amigurumi's (in dit boek zoomigurumi's geheten) hebben namen als Mortimer de mammoet, Alvin de egel, Kimi de kat en Bernard de beer. De eerste hoofdstukken gaan in op de benodigdheden aan wol, haaknaalden en vulling en bevatten duidelijke uitleg over de gehanteerde steken: de losse, de vaste, de halve vaste, de diverse stokjes, de noppensteek en meer. Daarna volgt per hoofdstuk een beschrijving per zoomigurumi voorzien van vele foto's, tekeningen en aanwijzingen voor de te volgen werkwijze. Het resultaat is een kleurrijk, speels en fraai vormgegeven boek. Inspirerend voor haakfanaten en amigurumiliefhebbers - van beginners tot gemiddeld en gevorderd. Op de website van de schrijfster www.amigurumipatterns.net zijn nog veel meer fraaie patronen te vinden.

Over Joke Vermeiren

Joke Vermeiren (Antwerpen, 1985) is een Belgisch grafisch vormgeefster en uitgever van boeken rond het thema haken. Sinds 2011 verzamelt zij gehaakte amigurumipatronen van over de hele wereld. Amigurumi is de benaming voor gehaakte, opgevulde poppetjes of dierfiguren die vooral in Japan populair zijn. De naam amigurumi is een samenstelling van de Japanse woorden "ami" en "nuigurumi".

Het maken van haakontwerpen begon met het maken van een South Park-figuurtje. Rond haar website ontstond sindsdien een amigurumi-community. Vermeiren houdt jaarlijks een wedstrijd voor ontwerpers. Een selectie van de inzendingen wordt opgenomen in haar haakboeken.

Zoomigurumi

Onder de naam 'Zoomigurumi' verscheen vanaf 2013 een boekenreeks met verzamelde amigurumi-dierenpatronen. 'Zoo' is daarbij een verwijzing naar dierenpatronen. Bij de dierenpatronen staan korte omschrijvingen, instructies, gebruikte steken, moeilijkheidsgraad en de…Lees verder op Wikipedia