Boek
Nederlands

Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 10

Joke Vermeiren (auteur)
+1
Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 10
×
Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 10 Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 10

Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 10

Werkbeschijvingen voor het haken van vijftien kleine dierfiguren in 3 moeilijkheidsgraden (gemakkelijk, medium en ervaren).
Onderwerp
Haken, Poppen
Titel
Zoomigurumi : 15 originele amigurumipatronen. 10
Auteur
Joke Vermeiren
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2021
128 p. : ill.
ISBN
9789463832922 (paperback)

Besprekingen

Deel 10 uit de serie Zoomigurumiboekjes van Joke Vermeiren. De 15 amigurumi-patronen van dieren (das, giraf, mier, leeuw etc.) zijn van verschillende internationale ontwerpers. De ontwerpen zijn fleurig en zien er aantrekkelijk uit. De basissteken worden vooraf duidelijk uitgelegd. Het merk garen wordt niet aangegeven, wel de dikte van de haaknaald en de grootte van de amigurumi. De moeilijkheidsgraad wordt met sterren aangegeven. Het overgrote deel is gemiddeld of moeilijk. De beschrijving van de poppen is duidelijk, uitgebreid met verklarende detailfoto’s. Alleen bij de krokodil is iets misgegaan. Elk ontwerp begint met een flauwe inleiding over het figuurtje in Vlaams taalgebruik. Ook wordt er opgeroepen om de QR-code te scannen en een foto van je zelfgemaakte knuffel te delen. Aantrekkelijk ogend boek, stevig uitgevoerd.

Over Joke Vermeiren

Joke Vermeiren (Antwerpen, 1985) is een Belgisch grafisch vormgeefster en uitgever van boeken rond het thema haken. Sinds 2011 verzamelt zij gehaakte amigurumipatronen van over de hele wereld. Amigurumi is de benaming voor gehaakte, opgevulde poppetjes of dierfiguren die vooral in Japan populair zijn. De naam amigurumi is een samenstelling van de Japanse woorden "ami" en "nuigurumi".

Het maken van haakontwerpen begon met het maken van een South Park-figuurtje. Rond haar website ontstond sindsdien een amigurumi-community. Vermeiren houdt jaarlijks een wedstrijd voor ontwerpers. Een selectie van de inzendingen wordt opgenomen in haar haakboeken.

Zoomigurumi

Onder de naam 'Zoomigurumi' verscheen vanaf 2013 een boekenreeks met verzamelde amigurumi-dierenpatronen. 'Zoo' is daarbij een verwijzing naar dierenpatronen. Bij de dierenpatronen staan korte omschrijvingen, instructies, gebruikte steken, moeilijkheidsgraad en de…Lees verder op Wikipedia