Boek
Nederlands

De macht van Mathilde : de ware impact van de koningin der Belgen

Jo De Poorter (auteur)

De macht van Mathilde : de ware impact van de koningin der Belgen

Beschrijving van de levens en invloed van verschillende officiële en officieuze Belgische vorstinnen, met nadruk op koningin Mathilde (1973). Met zwart-witfoto’s.
Titel
De macht van Mathilde : de ware impact van de koningin der Belgen
Auteur
Jo De Poorter
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
340 p. : ill.
ISBN
9789463372459 (hardback)

Besprekingen

Een boek over Belgische vorstinnen, met nadruk op koningin Mathilde (1973). Ieder vorstenhuis steunt op populariteit en invloed. De meest subtiele vorm daarvan komt van de persoon met de minst vastgelegde positie; de macht van het indirecte. Naast Mathilde zijn er zes andere vrouwen die dezelfde positie officieel bekleed hebben; daarnaast zijn er evenveel officieuze die vaak meer en sterker invloed gehad hebben. Met — naast Mathilde — aandacht voor o.a. de vorstinnen Louise-Marie, Marie-Henriette, Elisabeth, Astrid, Fabiola en Paola. Informatief, onderhoudend en vlot geschreven. Met zwart-witfoto’s.Jo De Poorter is een Belgische auteur en koningshuisdeskundige.

Over Jo De Poorter

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jo De Poorter

Jo De Poorter (Gent, 27 augustus 1966) is een Vlaamse radio- en televisiepresentator, mediatrainer, journalist en auteur. Sinds 1989 is hij bijna onafgebroken te zien op de Vlaamse en Nederlandse televisie. Hij maakte programma's voor onder andere TV1, Nederland 1, RTL 4, SBS6, ATV, VT4 en VTM. Ook is hij regelmatig te horen op de radio. Zo presenteerde hij programma's voor Studio Brussel, Radio Donna, Radio 1 en Radio 2. Daarnaast schreef hij columns voor het maandblad Touche, bracht hij, samen met decorateur Geoffroy van Hulle, drie boeken uit en startte hij in 2002 zijn eigen "Succes Coaching". Hij wordt tevens geregeld gevraagd als commentator bij koninklijke gebeurtenissen.

Biografie

Zijn professionele leven startte in 1985 bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. De Poorter was invaller voor de apostel Simon in de musical Jesus Christ Superstar.

Een jaar later schreef hij report…Lees verder op Wikipedia