Boek
Nederlands

De schaduw van Vermeer

+1
De schaduw van Vermeer
×
De schaduw van Vermeer De schaduw van Vermeer

De schaduw van Vermeer

In de reeks:
Genre:
Een geschiedenisdocent wordt zelf doelwit door zijn betrokkenheid bij het onderzoek naar de verdwijning van schilderijen van Johannes Vermeer.
Onderwerp
Vermeer, Johannes
Titel
De schaduw van Vermeer
Auteur
Jeroen Windmeijer 1969-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2023
413 p.
ISBN
9789402713633 (paperback)

Besprekingen

Een thriller over misdaad en kunst. Het boek volgt de Delftse geschiedenisdocent Fabian de Ligt. Het begint met een gesprek over de schilder Johannes Vermeer, waarbij de geïnterviewde expert opeens dood neervalt. Daarna volgt een reeks van mysterieuze inbraken die ook met Vermeer te maken lijken te hebben: verschillende schilderijen verdwijnen uit musea, waaronder ook vervalsingen. Wanneer Fabian ongewild bij deze zaak betrokken raakt, blijkt hij plotseling eveneens een doelwit. De waarheid achter de verdwenen schilderijen en de Hollandse grootmeester dreigt aan het licht te komen. Maar iemand zet alles op alles om die in het duister te houden. Vlot, vaardig en toegankelijk geschreven. Jeroen Windmeijer (Delft, 1969) is een bekende Nederlandse schrijver. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven. 'De schaduw van Vermeer' is het eerste deel in een nieuwe trilogie, gesitueerd in Delft.

Over Jeroen Windmeijer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arjen Pels Rijcken

Jeroen Frederik Antonius Maria Windmeijer (Delft, 19 april 1969) is een Nederlandse auteur.

Biografie

Windmeijer werd geboren te Delft en groeide op in Pijnacker. Na zijn gymnasiumopleiding (Sint Stanislascollege, Delft) studeerde hij wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en na het behalen van zijn propedeuse studeerde hij Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn studie was hij een periode enthousiast aanhanger van een charismatisch-christelijke kerk in Leiden, waarvan hij uiteindelijk afstand heeft genomen. Zijn belangstelling voor het (vroege) christendom bleef echter intact, wat deels zijn latere thematieken in zijn thrillers verklaart.

Voor zijn afstudeeronderzoek woonde hij zes maanden in een klein dorpje van de Boliviaanse Aymara-indianen aan de oevers van het op 4.000 meter gelegen Titicacameer, op de grens v…Lees verder op Wikipedia