Boek
Nederlands

De verbindende kracht van eindelevensverhalen : als het afscheid nabij is

Hilde Ingels (auteur), Michèle Morel (auteur)

De verbindende kracht van eindelevensverhalen : als het afscheid nabij is

Hoe blikt iemand die in de laatste fase van het leven is, terug op dat leven? Hoe kijkt die naar de toekomst? Hoe denkt die over afscheid, over de dood?
Amfora bedacht en ontwikkelde het concept van een ‘Eindelevensgesprek’, dat uitmondt in een ‘Eindelevensverhaal’. Sinds 2020 leidde Amfora bijna 150 zorgverleners en vrijwilligers op tot eindelevensverhalenschrijver. Deze aanpak heeft een po
Titel
De verbindende kracht van eindelevensverhalen : als het afscheid nabij is
Auteur
Hilde Ingels Michèle Morel
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Owl Press, 2023
151 p.
ISBN
9789072201676 (paperback)

Besprekingen

Een boek over het voeren van diepgaande gesprekken met mensen die in de laatste fase van hun leven zitten. Het concept van een ‘Eindelevensgesprek’ is ontwikkeld door Amfora vzw. Zo’n gesprek mondt uit in een 'Eindelevensverhaal'. Amfora leidt zorgverleners en vrijwilligers op om deze gesprekken te kunnen voeren. Deze narratieve zorg verhoogt de kwaliteit van leven wanneer iemand ongeneeslijk ziek is of door ouderdom het levenseinde dichterbij ziet komen. Ingels en Morel nemen de lezer stap voor stap mee in de aanpak van zo’n gesprek en de uitwerking daarvan. Amfora vzw wil bijdragen aan een samenleving waar mensen het vanzelfsprekend vinden om te praten over het afscheid van het leven en ontwikkelt daartoe instrumenten en onderricht voor zorgprofessionals en vrijwilligers. Invoelend en toegankelijk geschreven. Hilde Ingels is een Belgische journalist en auteur. Michèle Morel is auteur en stafmedewerker bij Amfora vzw.