De zevende reproductie van een Vervangbare stort tijdens een missie op ijsplaneet Niflheim in een ravijn. De achtste versie staat al snel klaar om zijn plaats in te nemen, maar is nummer zeven wel echt dood?
Onderwerp
Klonen
Titel
Mickey7
Auteur
Edward Ashton
Vertaler
Waldemar Noë Louise Koopman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mickey7
Parallelle titel
Mickey 7
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2023
316 p.
ISBN
9789403115726 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Een spannende scifi-roman over autonomie en de vervangbaarheid van een leven. Mickey7 is een Vervangbare, en maakt deel uit van een expeditie van ruimtekolonisten naar de ijsplaneet Niflheim. Bij elke gevaarlijke klus met grote kans dat een expeditielid het niet zal overleven, moet Mickey7 in actie komen. Gaat hij dood, dan wordt hij opnieuw gereproduceerd met bijna al zijn herinneringen intact.
 Tijdens een nieuwe missie stort Mickey7 in een afgrond, en het duurt niet lang voor Mickey8 paraat staat. Maar is Mickey7 wel echt dood? En als dat niet zo is, kunnen er twee Mickeys tegelijkertijd bestaan?

‘Mickey7’ is meeslepend en eigentijds geschreven, met hier en daar grof taalgebruik. Voor een brede tot literaire lezersgroep, met name geschikt voor scifi-liefhebbers.Edward Ashton doet onderzoek naar behandelingen voor kanker en is natuurkundige. In zijn vrije tijd schrijft hij romans en korte verhalen. Met zijn derde boek ‘Mickey7’ is hij wereldwijd doorgebroken; het boek wordt binnenk…Lees verder