Boek
Nederlands

Het helse rad

Douglas Preston (auteur), Lincoln Child (auteur)
Een FBI-agent en zijn pleegdochter moeten een gestolen Tibetaans voorwerp met mysterieuze krachten opsporen en terugbrengen naar een klooster.
Titel
Het helse rad / Preston & Child
Auteur
Douglas Preston Lincoln Child
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The wheel of darkness
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2008
365 p.
ISBN
9789024526673

Besprekingen

De betere thrillers van het schrijversduo Preston & Child waren Virus en Dodelijk tij, niet helemaal toevallig verhalen zonder hun pedant hoofdpersonage special agent Pendergast. Deze bleke man in zwart pak is een supermanvariant met alle mogelijke fysieke en intellectuele capaciteiten die daarenboven ook nog over onbeperkte eigen financiële middelen beschikt. Een FBI-agent zonder specifieke opdrachten die niet moet rapporteren aan een hiërarchische baas en alleen de assistentie nodig heeft van Constance, zijn jonge pleegdochter.

Nadat Pendergast definitief heeft afgerekend met zijn demonische tweelingbroer, heeft hij behoefte aan rust en meditatie. Samen met Constance trekt hij zich terug in een moeilijk bereikbaar Tibetaans klooster, dat in zijn duizendjarig jaar bestaan nog nooit een vrouw heeft ontvangen. Omdat de oude lama wel van een goede grap houdt, krijgt ook Constance de toelating om te studeren. Veel bezinningstijd is er echter niet voor Pendergast en C…Lees verder
De excentrieke FBI-agent Aloysius Pendergast - hoofdpersoon in een aantal thrillers van dit Amerikaanse schrijversduo - en zijn pleegdochter Constance zoeken rust in het Tibetaanse klooster waar Pendergast vroeger in de leer was. Maar er wacht een nieuw avontuur: een van de belangrijkste kloosterschatten blijkt gestolen te zijn. Het onbekende voorwerp (zelfs de monniken hebben het nooit gezien) zou ongekend sterke krachten hebben die een gevaar voor de mensheid vormen. Tijdens hun zoektocht komen Pendergast en Constance terecht op het nieuwste en grootste cruiseschip ter wereld, de Brittannica, dat vanuit Engeland voor het eerst de Atlantische Oceaan oversteekt. Er wacht hen een zeereis vol spanning, avontuur, gevaar en verrassingen. Goed geschreven, zeer spannende, een beetje Indiana Jones-achtige avonturenthriller, met veel actie en soms griezelige gebeurtenissen. Op verzoek van de lezers vertellen de auteurs achterin in welke volgorde de Pendergast boeken, hoewel allemaal opzichzel…Lees verder

Over Douglas Preston

Douglas Preston (Cambridge, Massachusetts, 20 mei 1956) is een Amerikaans auteur van horror- en techno-thrillers.

Hij schreef zeventien populaire techno-thrillers en horrorromans, waarvan vier alleen en de overige met Lincoln Child. Hij is ook auteur van verschillende non-fictie boeken, waarvan een met de Italiaanse auteur Mario Spezi.

Bibliografie

  • Jennie (Jennie), BZZTôH, 1995
  • De codex (The Codex), Luitingh-Sijthoff, 2005
  • Dinosaurus canyon (Tyrannosaur Canyon), Luitingh-Sijthoff, 2006
  • Goddeloos (Blasphemy), Luitingh-Sijthoff, 2008
  • Krater (Impact), Luitingh-Sijthoff, 2010
  • De verdwenen stad (The lost city of the monkey god), Luitingh-Sijthoff, 2017

Met Lincoln Child

Pendergast-reeks

Suggesties