Boek
Nederlands
Een doodgewaande FBI-agent is ondergedoken om beter het hoofd te kunnen bieden aan zijn psychopatische broer die al zijn vrienden aan het uitmoorden is.
Titel
Dans des doods / Preston & Child
Auteur
Douglas Preston Lincoln Child
Vertaler
Marjolein Van Velzen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dance of death
Editie
5
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2012
397 p.
ISBN
9789024556830 (paperback)

Besprekingen

FBI-agent Aloysius Pendergast is het hoofdpersonage dat het duo Preston & Child reeds in een aantal thrillers opvoerde. Pendergast valt met zijn ontwapenende persoonlijkheid bij de lezers in de smaak, waar successen als Hellevoer, Kraaienvoer, De Gruwelkamer, De Onderwereld en De Vloek van het Oerwoud voorbeelden van zijn. Er is in die reeks boeken echter één vijand die Pendergast nog niet heeft kunnen overwinnen: zijn duivelse en tegelijk geniale broer Diogenes.

Vincent d'Agosta is al jaren een zeer goede vriend van Pendergast. Op een dag wordt hij door Proctor, Pendergasts trouwe chauffeur, aan huis opgehaald. D'Agosta hoopt dat hij wordt opgewacht door Pendergast. Sinds hun vorige opdracht samen lijkt nl. alles erop te wijzen dat zijn kameraad niet op tijd is kunnen ontkomen. Alle tekenen wijzen er op dat hij in zijn vlucht werd neergeschoten. D'Agosta wordt echter in de bibliotheek van één van de villa's van Pendergast opgewacht door Const…Lees verder
De excentrieke FBI-agent Aloysius Pendergast, hoofdpersoon in diverse thrillers van het Amerikaanse schrijversduo, eindigde in de vorige thriller 'Hellevuur'* levend ingemetseld achter een muur. Deze thriller speelt een paar maanden later. Pendergast blijkt een geniale, maar psychopatische broer te hebben, Diogenes, die systematisch al Pendergasts vrienden om zeep aan het helpen is. Aloysius Pendergasts vriend, politieman d'Agosta (ook al bekend uit eerdere thrillers) weet hem aanvankelijk niet te stoppen. Tot hij hulp krijgt van totaal onverwachte (of toch niet zo onverwacht?) zijde. Een maskertentoonstelling in het American Museum of Natural History speelt een belangrijke bijrol in het geheel. Goed geschreven, uiterst spannende, een beetje Indiana Jonesachtige, in New York spelende avonturenthriller, met veel actie en opmerkelijke gebeurtenissen, merkwaardige figuren, verrassende wendingen en dit keer ook een vleugje romantiek. Wordt vervolgd in 'Dodenboek'. Kennis van de voorafgaan…Lees verder

Over Douglas Preston

Douglas Preston (Cambridge, Massachusetts, 20 mei 1956) is een Amerikaans auteur van horror- en techno-thrillers.

Hij schreef zeventien populaire techno-thrillers en horrorromans, waarvan vier alleen en de overige met Lincoln Child. Hij is ook auteur van verschillende non-fictie boeken, waarvan een met de Italiaanse auteur Mario Spezi.

Bibliografie

  • Jennie (Jennie), BZZTôH, 1995
  • De codex (The Codex), Luitingh-Sijthoff, 2005
  • Dinosaurus canyon (Tyrannosaur Canyon), Luitingh-Sijthoff, 2006
  • Goddeloos (Blasphemy), Luitingh-Sijthoff, 2008
  • Krater (Impact), Luitingh-Sijthoff, 2010
  • De verdwenen stad (The lost city of the monkey god), Luitingh-Sijthoff, 2017

Met Lincoln Child

Pendergast-reeks

Suggesties