Boek
Nederlands
De lotgevallen van verschillende bewoners van een blokhut in de bossen die door de geschiedenis heen met elkaar verbonden zijn. Met zwart-witillustraties.
Extra onderwerp
Knack Encore
Titel
North woods
Auteur
Daniel Mason
Vertaler
Theo Schoemaker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
North woods
Uitgever
Amsterdam: Hollands Diep, 2023
395 p. : ill.
ISBN
9789048869282 (paperback)

Besprekingen

Een roman over de mens en de natuur. Het verhaal begint met twee jonge geliefden die ontsnappen uit een puriteinse kolonie en een blokhut bouwen. De blokhut zal door de geschiedenis heen bewoond worden door een reeks uitzonderlijke bewoners. Deze bewoners, waaronder een Engelse militair, ongetrouwde tweelingzussen, een misdaadverslaggever, een schilder en een oplichter worden geconfronteerd met de mysteries van de noordelijke bossen. Soepel en beeldend geschreven. Met zwart-witillustraties, -foto’s en een kaart. Voor een brede tot literaire lezersgroep. Daniel Mason (Palo Alto, 1976) is een Amerikaanse arts en auteur van 'De pianostemmer' en 'De wintersoldaat'. Zijn werk is in 28 talen vertaald en bewerkt voor opera en toneel. Tegenwoordig is hij hoofddocent klinische psychologie aan de universiteit van Stanford, waar hij doceert aan de faculteiten geesteswetenschappen en geneeskunde.

Over Daniel Mason

Daniel Mason (1976) is een Amerikaans schrijver, bioloog en arts.

Leven en werk

Mason studeerde biologie op de Harvard-universiteit en later medicijnen aan de Universiteit van Californië - San Francisco.

Mason schreef zijn eerste roman De pianostemmer (2002) terwijl hij nog medicijnen studeerde. De pianostemmer is het verhaal van Edgar Drake die in 1886 opdracht krijgt om in de jungle van Birma een piano te repareren van de excentrieke en charismatische Anthony Carroll, een arts in het Britse leger die er nogal onorthodoxe methoden op nahoudt om de vrede te bewaren met de vijandige inlandse vorsten, namelijk door zijn liefde voor poëzie, muziek en studie met hen te delen. Op zijn reis naar het oosten en op de grote rivieren en in de verlaten steden van Birma krijgt Drake te maken met meer mysteries en gevaren dan hij zich ooit had kunnen voorstellen. Bij wijle doet de roman wel denken aan 'Heart of Dark…Lees verder op Wikipedia