Boek
Nederlands

De twaalf poorten naar de ziel : uw persoonlijk kompas naar innerlijke groei

Dan Millman (auteur)

De twaalf poorten naar de ziel : uw persoonlijk kompas naar innerlijke groei

Twaalf adviezen om het dagelijks leven bewuster, gezonder en levenslustiger te ervaren.
Titel
De twaalf poorten naar de ziel : uw persoonlijk kompas naar innerlijke groei
Auteur
Dan Millman
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Everyday enlightenment : the twelve gateways to personal growth
Uitgever
Utrecht: Het Spectrum, 2001
379 p. : ill.
ISBN
90-274-6237-2 (paperback)

Besprekingen

De auteur, die ook 'De spirituele reis van de vreedzame krijger' schreef, presenteert twaalf inzichten (adviezen, recepten) om een begin te maken met een dagelijks leven als 'verlicht mens'. Zijn inzichten betreffen het ontdekken van je eigenwaarde en wilskracht, het zorgdragen voor je gezondheid en financiën, het denken relativeren en loslaten, vertrouwen op intuïtie, emoties accepteren, angsten en onze verdrongen negatieve kanten onder ogen zien, de kwaliteit van het seksuele leven verhogen, je hart openstellen en vanuit 'jezelf zijn' een bijdrage leveren waar anderen wat aan hebben. Goed ademen en ontspannen is een sleutelfactor. Zo wordt het leven een kunstwerk. We hoeven niet 'verlicht' te denken of ons verlicht te voelen; we moeten ons alleen maar verlicht gedragen, doen alsof we onzelfzuchtig in het 'hier en nu' leven, dan heeft ons gedrag een genezende werking op ons denken, onze emoties en onze omgeving. Het boek bevat veel leer-, bezinnings- of studievragen, een aantal instr…Lees verder

Over Dan Millman

Dan Millman (22 februari 1946) is een Amerikaans auteur van zelfhulpboeken voor persoonlijkheidsontwikkeling, gebaseerd op een niet-confessionele spiritualiteit.

Millman studeerde in de jaren ’60 aan de University of California in Berkeley en behaalde veel successen als gymnast in de universitaire sportprogramma’s die aan de Amerikaanse universiteiten een prominente plaats innemen. Zo werd hij in 1964 winnaar op het eerste Wereldkampioen Trampolinespringen in Londen en was hij mede-kapitein van het gymnastiekteam van de University of California toen die in 1968 kampioen werd in de NCAA-gymnastiekcompetitie voor mannen. Later was hij trainer van sportteams aan Stanford, docent lichamelijke opvoeding aan het Oberlin College en gaf cursussen in krijgskunsten.

De weg van de vreedzame krijger (1980)

Zijn eerste werk, Way of the Peacefu…Lees verder op Wikipedia