Boek
Nederlands

Pippi Langkous met al haar kleurige avonturen in één groot boek vol tekeningen

Pippi Langkous met al haar kleurige avonturen in één groot boek vol tekeningen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pippi ziet er wat raar uit met haar stijve vlechten, vreemde jurken en veel te grote schoenen. Maar voor haar buurkinderen is zij de sterkste, de stoutste en vooral de leukste kameraad.
Extra onderwerp
humor, Verfilmde verhalen
Titel
Pippi Langkous met al haar kleurige avonturen in één groot boek vol tekeningen
Auteur
Astrid Lindgren
Vertaler
Liesbeth Borgesius-Wildschut Saskia Ferwerda
Illustrator
Carl Hollander
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2000
207 p. : ill.
ISBN
90-216-0055-2

Besprekingen

Drie delen in één band over de negenjarige Pippi, het sterkste meisje ter wereld dat, enkel in gezelschap van een paard en een aap (én een kist vol gouden muntstukken) Villa Kakelbont bewoont. De doldwaze Pippi fantaseert erop los en zit vol ideeën tot groot vermaak van haar twee (welopgevoede) buurkinderen Tommy en Anneke. Het laatste deel speelt zich gedeeltelijk af in Taka-Tuka-Land, wanneer Pippi met Tommy en Anneke op bezoek gaat bij haar vader. Zeer goed leesbaar door de vlotte schrijfstijl, ondanks de vaak lange zinnen. Humor en spanning wisselen elkaar op prettige wijze af. De identificatiemogelijkheden zijn groot, mede door de weergave van de innerlijke gevoelswereld van de hoofdpersonen. De talrijke, gedetailleerde pentekeningen zijn afwisselend zwart-wit en ingekleurd. Ze zijn sfeervol en ondersteunen de tekst. Ook prima om voor te lezen vanaf ca. 7 jaar.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia