Boek

×
101 grappige raadsels die je hersens doen kraken! 101 grappige raadsels die je hersens doen kraken!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe zeg je scheet in het Chinees? Wie mag geen lid worden van de bibliotheek? Verzameling van 101 korte moppen en raadsels die vaak over taal gaan. Met kleine geel-oranje smileys. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Moppen, Raadsels
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2020
101 p. : ill.
ISBN
9789059248816 (paperback)

Besprekingen

Hoe zeg je scheet in het Chinees? Wie mag geen lid worden van de bibliotheek? Draai jij je hand niet om voor een klein raadsel, puzzel of een hersenkraker? Dan kun jij met dit boekje (A5-formaat) gegarandeerd uit de voeten! Het bevat grappige en cryptische raadsels, droedels, letterklutsen waarbij de klinkers ontbreken en geheimschriftpuzzels die allemaal een sterk beroep doen op het taalkundig inzicht. Op iedere pagina is een hersenkraker te vinden; deze worden opgeleukt met gekleurde smileys en andere emoticon-achtige afbeeldingen. Achterin de uitgave is ruimte voor het opschrijven van eigen raadsels. In dezelfde opzet en uitvoering verschenen tegelijkertijd nog drie boeken met moppen en raadsels, zoals '101 gestoorde moppen'*. In dezelfde opzet, maar in een andere uitvoering verscheen o.a. 'Het mega moppenboek 2 : nog meer moppen om te !'** (2019). De uitgave is geschikt voor thuis, maar ook als energizer voor in de taalles. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook voor moeizame lezers.