Bib heropent op 19 mei

Bib Middelkerke opent terug op 19 mei. Op deze pagina geven we enkele extra spelregels mee om het veilig te houden voor iedereen.

De bib is open om materialen uit te lenen en in te leveren. Er kan kort gebruik gemaakt worden van de computers. Zitten/ter plaatse blijven blijft nog even verboden. Wij volgen de snel veranderende informatie van de overheid op .

Spelregels:

Veiligheid eerst: Handen ontsmetten verplicht 

Bij het binnenkomen ontsmetten alle bezoekers de handen. Daarna krijgen ze verplicht een winkelmandje mee tijdens hun bezoek - zo controleren we dat er nooit meer dan 22 mensen tegelijk aanwezig zijn in de bib. Alle mandjes worden voor en na gebruik gedesinfecteerd. 

De boeken die binnengebracht worden kunnen niet direct opnieuw ontleend worden. De bibmedewerkers zetten ze eerst 3 dagen in quarantaine, pas daarna kunnen ze opnieuw meegenomen worden. 

Voor wie tot een risicogroep behoort of ouder is dan 65 jaar is er elke weekdag een extra ontleen-moment voorzien van 9u tot 9u30. 

Bezoek kort de bib en hou afstand

Elke bezoeker mag maximaal 30 minuten in de bib aanwezig zijn.
Hou ook 1,5 meter afstand van alle andere bezoekers en van het personeel. 

Volg de aangeduide looprichting.

Mondmasker? Ja graag!

De bibmedewerkers dragen een mondmasker. We vragen bezoekers van de bib om – zowel voor eigen bescherming als die van de andere bezoekers én de medewerkers – een mondmasker te dragen.

Eventjes zitten met een krant en een koffie? Nog niet. 

Er zijn geen zitgelegenheden in de bib. Kranten en koffie zijn niet beschikbaar. De tijdschriften worden uitzonderlijk wel onmiddellijk uitleenbaar, ook de nieuwste nummers. 

Even op Internet? Ja - maar...

Er zijn 4 computers beschikbaar voor gebruik. Opgelet: je maximumtijd is 30 minuten: dit is zowel voor het zoeken en ontlenen van je boeken als voor het gebruik van internet. Gebruik van onze hoofdtelefoons is niet toegestaan. 

En de afhaalbib?

Boeken bestellen en ophalen via take away - deze dienst behouden we ook tijdens de normale openingsuren van de bib. Kom je liever niet binnen, dan kan je nog steeds terecht in de ingang van de bib om je pakket leesvoer van ons te krijgen op aanvraag.

 

Wat mag er nog niet?

  • Koffie/thee drinken 
  • Kleuren en spelen in de jeugdafdeling
  • Kranten lezen
  • Cd's beluisteren
  • Toegang krijgen via Open+ 
  • Binnengebrachte boeken onmiddellijk meenemen.
  • Er is nog geen zitgelegenheid