Nieuwe feiten: “ Verplant – waarom het heerlijk wonen kan zijn in het woonzorgcentrum”

“ Verplant – waarom het heerlijk wonen kan zijn in het woonzorgcentrum” op 26 november met Ann Peuteman

Heel wat mensen zouden veel liever naar een woonzorgcentrum verhuizen dan in hun eentje thuis te blijven wonen. Wat hen tegenhoudt? De horrorverhalen in de media, de hoge rustfactuur, het feit dat er haast alleen zwaar zorgbehoevende ouderen wonen én de angst dat ze daar niet meer zullen kunnen zijn wie ze altijd al zijn geweest. Vooral dat laatste is een groot probleem. Wie naar een woonzorgcentrum trekt, moet in veel gevallen elke dag een douche nemen, op tijd naar bed gaan, eten wat de pot schaft en ook nog vrolijk meedoen met zangstondes en bingomiddagen. Al kan het ook anders. In steeds meer woonzorgcentra worden vandaag moedige pogingen ondernomen om de bewoners zoveel mogelijk zelf over hun dagelijks leven te laten beslissen. Door al die vernieuwende praktijken en experimenten samen te brengen, zou de sector al een pak aantrekkelijker worden.

Ann Peuteman is journaliste bij Knack en verdiept zich al jaren in het leven van tachtigplussers. Ze is de auteur van Verplant - Waarom het heerlijk wonen kan zijn in het woonzorgcentrum en  Grijsgedraaid – Waarom we bang moeten zijn om oud te worden. De rode draad door haar werk is dat ze altijd vertrekt vanuit de ouderen zélf.

Inschrijvingsformulier
Privacy
De gemeente Middelkerke behandelt je persoonsgegevens met respect voor je privacy. We volgen hiervoor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (ook wel General Data Protection Regulation of GDPR) en de Belgische privacywet. Door je in te schrijven, verklaar jij je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacy policy op www.middelkerke.be.