‘Fake News & Desinformatie’ met Tim Verheyden

Tim Verheyden is reportage-maker bij VRT NWS voor onder meer Pano en Canvas. Hij focust op verhalen over de invloed van technologie op ons als mens en de maatschappij.

Voor Pano maakte hij de onthullende reportage over 'Schild & Vrienden' en de driedelige reeks Facebook & ik. In 2019 ontdekt Tim voor VRT NWS dat Google via de Google Home meeluistert naar wat we zeggen. De reportage leidde wereldwijd tot de aanpassing van de privacy voorwaarden van Google. ‘Fake News & Desinformatie’ werd in 2020 onder de aandacht gebracht door Tim, onder meer door de Pano reportage ‘De Perfecte Storm’. In 2021 kwam de Pano reportage over ‘Privacy en ik’ tot stand: Tim onderzoekt in welke mate onze privacy onder druk staat. 

Tim Verheyden verdiende als journalist en presentator zijn sporen bij TV Limburg en daarna bij de Vlaamse Mediamaatschappij als reporter voor het magazine Telefacts. In april 2012 ging hij aan de slag bij de nieuwsdienst van de VRT waar hij voor Het Journaal ging werken en als reportagemaker en presentator van het duidingsprogramma Koppen. Daar maakte hij indruk met de indringende reportage 'Made in Bangladesh' over de werkomstandigheden van textielarbeiders in dit lageloonland.