Infopleinen

STEL JE VRAAG AAN DE BIB

4/07/2017

Waar kan ik oude spullen (ver)kopen?

De tweedehands zoekertjessite Kapaza is er een tijdje geleden mee gestopt. Is 2dehands.be nu het enige alternatief of zijn er nog interessante zoekertjessites? Een aantal mogelijkheden op een rijtje: van online marktplaatsen, gespecialiseerde zoekertjessites en veilingen tot rommelmarkten, tweedehandswinkels en andere initiatieven.

10/10/2016

Wat is deeleconomie?

Deeleconomie stimuleert het hergebruiken, herstellen en delen van spullen. Diverse deel- en ruilinitiatieven dragen bij tot een ecologisch bewuster en duurzamere samenleving.

vb: Een boormachine lenen van je buurman, een kinderfiets huren op maat bij de Fietsbieb, groenten en vlees rechtstreeks bestellen bij lokale boeren, samen ecologisch tuinieren, logeren bij locals, kledij die je niet meer draagt ruilen voor een andere outfit...

We verzamelden enkele interessante bronnen over deeleconomie. Wat is het? Wat zijn de voor- en nadelen? Welke deel- en ruilinitiatieven bestaan er? Hoe start je zelf iets op?

 

 

12/07/2016

Hoe bestrijd ik muggen?

Niets zo lastig in de zomer als die zoemende stekers rond je oren. Welke middeltjes helpen om muggen weg te houden? Welke natuurlijke strijdwapens kun je aanwenden? Als je dan toch gestoken wordt, hoe behandel je muggenbeten best?

  • ONTDEK DE TIPS

13/06/2016

Hoe krijg je de examenstress klein?

Ben je student of heb je een studerende zoon of dochter in huis, dan zijn het momenteel weer spannende tijden… Wist je dat je elke dag via chat bij Teleblok terecht kan met je al je vragen en verzuchtingen. Ook op hun website vinden zowel studenten van het middelbaar als het hoger onderwijs allerhande info en tips voor tijdens de blok en de examens.   

  • MEER TIPS